InZicht - Lichtenis

Ga naar de inhoudLichtenis“Jouw mooiste inzichten en jouw grootste groei
zit in jouw diepste zwart”


InZicht met Lichtenis

Een donkere periode in je leven is de deur naar meer inzichten en zingeving. Deze periodes zijn bedoeld om je te begeleiden naar meer verbinding met je authentieke zelf. En verruimen van jouw bewustzijn. Ik noem ze momenten van verandering in een mensenleven. Zo'n moment van verandering nodigt jou uit om dichter bij jouw eigen kern te komen. Zodat jij jouw verdriet kan transformeren naar levensvreugde.

Bij momenten van verandering kun je denken aan:
  • verlies van een dierbare
  • verlies van een relatie doormiddel van een scheiding of relatiebreuk
  • verlies van je baan of een droom
  • verlies van je gezondheid naar aanleiding van of door een ziekte of een ongeval
  • verlies van bijvoorbeeld een vriendschap, je huis, je (huis)dier of je land van herkomst enz.

Het vasthouden, wegstoppen of ontkennen van de pijn van verlies kan leiden tot belemmering in het dagelijks leven en kan zelfs tot lichamelijke en/of geestelijke klachten leiden omdat het de levensstroom naar het hart blokkeert.

Hierdoor voelt het of je doelloos en stuurloos in het leven staat. Je wilt anderen niet telkens “lastig” vallen met jouw verdriet en hierdoor isoleer jij jezelf en kan het zijn dat je onbewust een steeds kleiner sociaal kringetje creëert om je heen. Ook kan het zijn dat jij je steeds verdrietiger en ongelukkiger voelt en anderen misschien de schuld geeft van jouw verdriet. Dit terwijl jijzelf de sleutel hebt van je eigen deur; de deur die je zelf kan openen en de toegang is naar jouw levensvreugde. Je hebt alleen iemand nodig die je helpt de sleutel te zoeken.

Als je bereid bent om te transformeren en te leren van jouw verandermomenten dan zal je meer kunnen leven vanuit liefdevolle verbinding met jezelf en andere op jouw pad. Dan ben je minder verdrietig en kan je beter omgaan met de tegenslagen in je leven.

Als je deze momenten van verandering in het leven niet aanneemt om te groeien en van te leren, zal je altijd op hetzelfde level blijven opereren en dezelfde levenslessen blijven ontvangen, hetzij in een ander jasje.

De uitdaging met dit soort transformaties is dat je zelf niet kan “zien” daar waar het donker is. Het wordt niet voor niets je “blinde vlek” genoemd. Jouw “blinde vlek” ligt verborgen onder valse overtuigingen, oud zeer en pijnlijke gebeurtenissen. Door dit te transformeren en te helen zal je meer vreugde ervaren in jouw leven. Het is mijn taak als lichtwerker om mijn licht te laten schijnen daar waar het donker is. En het verdriet te transformeren naar levensvreugde. Dit doe ik op een creatieve manier en vanuit een kristalheldere verbinding met mijn hartenkracht.

Ik kan jou opnieuw in contact brengen met jouw kern zodat je kan leven in liefdevolle verbinding met jezelf. Het verdriet wordt verweven in je leven. Ik help je met het vinden van je licht en daardoor kom je weer in je eigen kracht te staan. Je wordt minder snel omver geblazen door plotselinge gebeurtenissen in je leven. En je leert te luisteren naar je pure zelf. Je (h)erkent je valkuilen en kijkt vanuit liefde naar je verleden. Je accepteert en transformeert je rouw- of verdrietervaringen zodat je weer met een frisse blik de toekomst in kan kijken.

Laten we samen kijken hoe we jouw verdriet kunnen transformeren naar levensvreugde  
Eén troost… je hoef het niet alleen te doen. Ik ben er voor je.

In liefdevolle verbinding,

Tanja Verhagen

***

Lichtenis - InZicht
Lichtenis - InZicht
Lichtenis - InZicht

"Wij hebben donker nodig   
om het licht te kunnen zien."


Terug naar de inhoud